USA

Three different individuals.
Three ways of life.
One journey.

14.01.2009 – 07.02.2009
Lennart aka Leonard
Merilyn aka Marilyn
Martin aka Marty

14. jaanuar. Esimene päev. Tallinn/Stockholm/London/New York.

Tallinna lennujaam
Kohvik on kinni, Martin ja Lennart söövad võileibu. Värdjad. Kolm faking nädalat.

Jee! Kõik on hästi. PIN kood on teadmata. Äkki laheneb. Kl 6.00 helistan koju. Uurin. Edu mulle! Et fakti mõttes: Allan tõi meid.

Stockholm, Arlanda lennujaam
Välja Exit, kas ei kõla see nagu üks väljateooria: FIELD-EXIT? Metafüüsika kõrgeim tase paistab. Ei tea, mida Buda ütleks? PIN-probleem ei lahenenud. ARNis pole Swedbanki kontorit.

Martinist tuleb hea kass.

Kass: “Praegu võin ju süüa prügikastist, aga ma tean, mis maitsega on Sheba!”

Kui majanduslangus teeks sporti, tõstaks ta sangpommi (ja kasvataks oma finantsmusklit).

Draama missugune. Meie lennuki boardingut on juba 1,5 h edasi lükatud – Londonis olevat maandumiseks liiga halb ilm. Kui nii edasi ei läheb, võime enda lennust maha jääda – kui seda ka edasi ei lükata. Minu esimene lennukijama. NII PÕNEV! Aga see-eest käisime Robert’s Caffée’s istumas ja seal on täitsa seksikad söögid-joogid. Mõnna. Kell on u 12:30 (Swe). Martin on osav rännusell. Sebib juba teist paari eestlasi ära. Neil on meiega vähemalt sama edasilend. Eesti ajalehed on väljas igatahes.

Kell 13.55 (kohalik aeg = LT) Persse! Mina (Lennart), kes ma käisin ise otsimas infolauda, et saada teada AA131 lennu kohta, et kas viimane on edasi lükatud, leidsin suitsuruumi! Teatan ametlikult, et olen õnnelik! LPeep / LT 1400

Stockholm-London lennukis
Lennukis. Kell on 14:42 (LT). Mina ütlen, et meile meeldivad britid. Tasuta minibaari võimalusega sviit lennufirma poolt kõlab ka hästi. Lennartile meeldivad British Airways’i teenindajad, muide. Siin on isegi oksekotid stiilsed. Lähemalt pole meist keegi veel küll käig näinud. Martinile meeldivad Azerid. Lennarti vene keel pole helgeimate killast, küll, aga sisemaal pole inglise keel nagunii popp. Polevat, st. Lennart loob kodust meeleolu ja Martinile meeldib vist vaade ka. Lennart tahab ÕUDSELT siia ühte ümbrikku kleepida. ÄRA ÄRA UNUSTA!

London-New York lennukis
Atlandi ookeani kohal, AA lennukis (siin peab veini eest maksma – ENNEKUULMATU!). Londonist lihtsalt jooksime läbi (õigemini jaamast), aga kuna meie lend oli nii palju hilinenud, kadus see ära. Martin päästis päeva ja nii olemegi praegu siin. Oma telekad, topeltruum ja puha. Turbulents on ka, aga mull pohh. Arvutasin, et olen umbes 37 tundi jutti üleval olnud. Võiks ju magada ka, Pandad on ikkagi mõnnad ju. Maitia, ma eelistan sellele siin ikka britte, kohe kodusem tunne oli nendega.

New York
Atlandi kohal on igav. Sõin strooganovi ja pitsat. Tagasi maha saades võeti mind tollis vahele, kuna ma polnud oma vana passi KMAsse viinud. Pean ära viima. Aga edasi võtsime airtraini ja sõitsime JFKst päris pikalt metrooga 86str jaama. Jõle külm! Columbuses on tuba külm. Metroos oli 3 kerjajat.

15. jaanuar. Teine päev. New York.

Hommik. Merilynil levi! SMS koju. Võtsin kuuma dušši. Hea. Kohalikust groceriest võtsime hommikukohvi. Aa. Öösel käisime Marriga (ma kutsun Merilyni nüüd Marriks) iiri baaris. Jõin Brooklyn Lagerit. Sain. PIN on ainult vajalik (kaardil) Euroopas. Lahe!

TOIT! We’re badly in need of:

* earmuffins –
* adapter –
* city map +
* shower gel + shampoo (Len) (Mar)
* cool tube of Tom Cruise’s toothpaste (Mar)
* warm air (the blower) – RUM
* ALCOHOL! (Look above)
* Michio Kaku +
+ kindad, turistikott

Kurb kalkulatsioon 15.01

-tsenseeritud-

Homme on ka päev. Uus päev, uued võlad!

– Maybe it’s YELLOWSTONE

Täna olime üsna tublid! Käisime linnas ja Central Parkis ka. Lossid, kollased taksod ja Empire State Building on täitsa olemas. ja oravad! Madison Square Park kubiseb neist. Tegime filmi ka. Nii põnev! Nüüd joome.

“40 000 acres of grass to mow takes a lot of green.” (Central Park)

Martin tegi Martin jõi rummi. Külm on. Alt saime 2 blanketit juurde. Nüüd on nagu päris tekk = 1 kg. Rahaasjad saime korda. Martin ütles võibolla. Raha on õrn teema. Hindadega jama kinnastel 4$, tegelik summa 4,9$. Kõndisime 83W-23W, see võttis aega – palju. Nägime Times Square’i, käisime Virgin music store’is. Hommikul käisime kohalikus groceries ja Martin ostis kohvi. Suurlinn ei kohuta mind. Hommikust sõime ühes kohalikus väikeses söögikohas: muna ja sai koos ja kohv (M ja Mar võtsid lihaga) u 4$.

NB! Pyhap. gospelkirik – lähme! 10.00 kohale!

Hiljem: HM, conversid, Marri sai kindad, siis ESB, tahtsime minna yles – 20$, eriti ei. Siis jõudsime Madison Sq. Parki ja seal olid tuvid ja ORAVAD. Siis tagasi.

16. jaanuar. Kolmas päev. New York.

18:16 ütleb Len-i külm kell.

Gordon, meie uus naaber, läks linna peale intekaid tegema vist. Tšill tüüp, aga tema tuba olevat stipa soojem kui meie oma. Nädalavahetusel joome äkki koos. Praegu istume len-iga koridoris radika ees soojas, tal on uus vuhvel-kell. Oad on ka paremad kui eile. Punased, Kidney Beans. Purgi avamine oli ilge kepp. (Veri oli ka /L) Täna olime veel tublimad kui eile. Len oli superekstratubli, käis täitsa ise hommikul kohvi toomas. Testis, et päikese käes on OK, aga varjus räme külm. Martin ajas kohvi voodisse ja võttis hommikuse krõpsu hommikuse VT juurde. Leidsime uue koha hommikul. Vist Columbus St-l, koha nimi Lenny’s, naljaka logopildiga. (<- Kallis koht!) Saime värsked munasalati-võikud ja uue sõbra, Claire’i. Ta on riiklik kaitsja ja kui me Len-iga oleks täna Empire State Buildingus mingit käkki teinud, oleks ta meid kohtus kaitsnud. Claire on tšill ja me arvame Len.iga, et u 20% on võimalik, et ta tuleb täna meile jooma. Claire rääkis eilseid uudiseid ka. AA lennuk tegi linnuparve mootorisse sattumise pärast Hudsoni jõkke hädamaandumise. Meie seda ei teadnud. Aga Claire andis meile 40$ ja käskis ESB-sse minna, ehk paistab katuselt midagi veel. Len andis talle 2 EEK-i, kõik olid õnnelikud. Läksime lahku. Martin pani muuseumisse, meie ESB poole. Katsetasime uusi tänavaid, päris äge oli. (Central Station) Leidsime odava kohvipoe ka, Len oli õnnelik. Käisime üleval katusel ka ära. Tuvid olid naljakad, vaade suht OK. Nägime Vabaka ära ja tegime potentsiaalseid Orksi-lakse. Siis läksime Macey’sisse. Sõitsime eskalaatoritega üles-alla, käisime McDonaldsis romantikat tegemas. Juustuburksid maitsesid sama moodi nagu kodus – sweet =D (9-kordne, 8. korruselt leitud 10 c) Ostsime Macey’sist ümbrikke-marke ka. Ja ühest ägedast kohast Geni ühe sildi ka. Kunagi paneme posti. Varsti. Ostsime Len-ile käekella, sattusin ühes tehnikapoes mingite agarate tõmmude meeste otsa, naljakas oli. Len ei müünud mind maha. Seiklesime Broadwayst eemale ja leidsime ylicoolid kõrvaltänavad. Ja supermarketi! Ja odava alkopoe! Ja käekella! Ja Twilight on ka veel kinos! Ja leidsin tänavalt subkultuuri raamatu ja Len-ile leegiheitja. Mis väga edukalt ei tööta, aga asi seegi. Silt ei mahu ümbrikusse. (Tunneme end täna rohkem NY-sena.)

17. jaanuar. Neljas päev. New York.

Check the trip details!

Hiina restoranis tegime kassi häält, üks tädi küsis: “Is there cats there?”

Hommikul ärkasime külmas. nagu ikka. Siis tuli minek. Läksime taas lenny’sse sööma. Mitte eriti hea, mu meelest. Siis läksime metroosse, seal sõitis miskipärast aint A liin, kuigi oli vaja B liini, mis oleks otse Chinatowni sõitnud. Jõudsime ikkagi kohale – kuradi külm oli! Ühes kohas jõime teed. Sara tegi läbi peegli pilte. Siis suundusime WTC poole. Ahjaa, Chinatown on kala haisu täis. Siis tuli jah see kuradi downtown – kõrghooned, suur kohtuhoone ja suur auk, kus käis vilgas ehitamine. Linnuke kirjas, sõitsime tagasi, aga hoopis kunstimuuseumisse. Sissepääs 10$ üliõpilastele. See koht on hiigelsuur! Kõik maailma suurimad kultuurid esindatud, väärt vaadata. Kuid probl. see, et iga sektsiooni jaoks oleks vaja vähemalt 1 päeva. Egiptuse osas oli ilus koht – suur, ümbritsetud veega, keskel templi rekonstruktsioon. Tulime tagasi, Martin jäi, jõudis pool 10. Jaa, esimene päev suurema sõpruskonnaga – Sara ja Jimy (Ping) kaasas. Õhtul käisin pesus – põrand jääkülm, sanitaarsus alla keskmise, survet pole, aga asja ajab ära küll. Õhtu laundžis – pitsa (28$ suur – KALLIS!), kohalik Minttu ja muu. Vot.

Mina, Martin!
Eile (16.01) terve päeva Natural Muuseumis. Pilet tudengile oli koos planetaariumi sõuga 15$. Kõigepealt läksin planetaariumisse. Sõu oli pool tundi ja päris vägev. Robert Redford rääkis suurtest kokkupõrgetest universumis. Siis seiklesin paar tundi mööda topiseid ja erinevate maailmajagude inimeste eluolusid tutvustavaid galeriisid, kuni jõudsin palentoloogia galeriisse. Oma silmaga näha ja tunnetada gannopoodide (?) mõõtmeid on ikka vägev. Ja samuti sain ma aru kust tulevad jutud, et Tyrannosaurus Rex on hirmuäratav ohtlik kiskja. ja juba oligi aeg kiirustada, peamise eesmärgi – mineraloogia sektsiooni. Pidin kiirustama, sest juba oli hilja ja kõigepealt pidin õige koha üles leidma, mis sellises suures hoones on omaette kangelastegu. Aga asi vääris seda. Nende mineraloogia kollektsioon oli väga muljetavaldav. Mineraalid olid katalogiseeritud nii koostise, füs, kem jne omaduste järgi. Kui ka tekkekeskkonna järgi. Lisaks tavalistele mineraalinäidistele oli seal ka väga efektseid pegmatiite. Ja enne kui muuseum kinni pandi, jõudsin läbi hüpata ka Maad tutvustavast osast ning teha Orkutisse klassifitseeruva pildi “Mina ja BIF” ehk mina ja Bounded Iron Formation.

-Mani kontaktid-

-Sarah’ kontaktid-

18. jaanuar. Viies päev. New York.

Appi. Liiga palju Vanakat!

Päeva algus: Mer tõi kohvi. See on hea. Siis läksime allakorrusele hommikust sööma. Corn-beef soojalt pole hea. Siis Hudson riveri juurde, seal olime pingi peal ja arutlesime, miks vesi voolab ookeanist sisemaale. Pärast läksime Trump buildingite juurest supermarketisse, kust sai ostetud nii konserve, kirsstomateid kui ka nuudlisuppe. Kokku läks 22$. Vist on soodne. Pärastlõuna veetsime all Korea seepe ja animed vaadates. Päris tore. Hiljem tuli juurde Jo (Joe Doe?), kes rääkis palju ja oli joonud ja suitsetanud. Kutsus MOMasse tasuta. Ja näitas telefoni, milles on 300 min tasuta, 30$ telefoni eest. Sain netti (see on hea). Vist igatsen Eestit. Siis jõime vanakat ja palju. See on hea. Olen ibuprofeeni ravil, jätkuvalt, äkki aitab. Head ööd!

Täna tegime lauajalgpalli ka, oli meeleolukas. Indialane (kelle nime ma pidevalt ära unustan, mu pea võtab ainult euroopa nimesid) läks eriti hoogu. HBO pealt tuli õhtul kl 10 Flight of the Conchordes. HBO-d aga siin ei näita. Kurjam küll. Olen tige. Twilighti pole ammu näinud, Lennart ei lase plakateid ka nillida. Kulutab hoopis Tom-i akusid nagu midagi. Homme peab kõike laadima. Sarah’l on adapter. Peab laenama.

19. jaanuar. Kuues päev. New York.

Käisime MOMas. 12$ üliõpilane. Kasutasin Martini student kaarti. Kontrollija sai aru, aga ei teinud teist nägugi (peaaegu). Uus kunst on tore. Palju õpikumaale. Liikuvatest asjadest film – mingi jada kukkuvatest asjadest oli lahe. Ja siis suur videoinstakas. Pärast 57W ja Broadway vahel supermarketis, siis McDonalds. Siis koju – dušš ja juudi vein. Kell on 9 PM.

MoMA oli jah lahe. Mondrianil oli täitsa oma saal. Ohkisin õnnest ja ahmisin infot. Tegin pilte ka. Geniaalne mees, ma ütlen. Sain endale uue lemmiku ka – Jasper Johns (perenimes pole peast 100% kindel, aga looming meeldib). Tüüp segab värve ja ajalehti ja mõtteid nagu mees muiste. Fantast. Tegin arutu väljamineku ka: neli kunstikaarti, $1.25 per each. Pluss tax (mis kuradi tax-i teema on, aru ma ei saa, närvi ajab). Hetkel oad ja säästu-juudi-vein (Manischewitz, 1.5 liitrit). Siin (toas) on juba mõnusalt soe. Aga alla lähme ikka, lounge on teine teema.

-Tatsu kontaktid ja fakte Jaapani kohta ja meie nimede tähendus jaapani keeles-

-Sarah kirjutas meile prantsuse keeles-

-Jimi kirjutas meile hiina keeles-

20. jaanuar. Seitsmes päev. New York/Miami

“Ka hirakana leiab tera!” – Põmsti Peep

to be continued…

Leave a comment